Valóra váltak a Dr. Csont borzalmai - titkok a sorozatról

Valóra váltak a Dr. Csont borzalmai - titkok a sorozatról

Los Angeles — Több mint 11 éve varázsolja el a nézőket a merev antropológus, Brennan és a vagány FBI-ügynök, Booth kapcsolatáról és nyomozásairól szóló sorozat, a Dr. Csont.

Azt azonban kevesen tudják, hogy a Bones (azaz Csont) becenévre hallgató Temperance Brennan figuráját egy valós tudósról mintázták. Íme pár titok a Dr. Csont-sorozatról.

1. Többen vettek ihletet a Dr. Csont-sorozatban bemutatott gyilkosságokról. 2009-ben kísérte­tiesen hasonló módon gyilkoltak meg egy törpenövésű birkózót Amerikában, mint ahogy azt az egyik részben a sorozatban bemutatták. Egy másik epizódban Mikulásnak öltözött bűnözők raboltak ki egy bankot, amely röviddel később megtörtént. Sőt a legbizarrabb, hogy nem sokkal azután, hogy az ötödik évad egyik részében egy emberi csontot találnak egy gyorsétterem csirkefalatkájában, a való életben is nyomozni kezdtek egy hasonló ügyben.

2. A sorozatban a Jefferson Intézetben dolgozó csontszakértőt Temperance Brennannek hívják, aki a szabadidejében regényeket ír, amelynek főszereplője Kathy Reichs antropológus. Azt azonban kevesen tudják, hogy a Dr. Csont alapötletét egy Kathy Reichs nevű tudós adta, aki az észak-karolinai Charlotte-ban dolgozik antropológusként, és 1997 óta bűnügyi regényeket ír, Temperance Brennan főszereplésével.

3. A sorozat két főszereplője, Emily Deschanel és David Boreanaz a legjobban fizetett sorozatsztárok közé tartozik Hollywoodban, mind a ketten 6-6 millió dollárt (1,7 milliárd forintot) kapnak évadonként. Nem csoda, hogy kiborultak, amikor kiderült, az Amerikában most futó 12. évad lesz az utolsó a sorozatból.

A két főszereplő a legjobban fizetett sorozatszínészek közé tartozik /Fotó: Northfoto

4. Emily Deschanel 15 éve vegán. Annyira komolyan veszi a hitét, hogy semmilyen állati eredetű dolgot nem tűr meg az életében. A producereknek így még a szériában viselt ruháiról is igazolniuk kellett, hogy kizárólag természetes és növényi alapú anyagokból készültek.

5. A sorozat ugyan Washingtonban játszódik, a jelenetek Los Angelesben forognak. A csapat törzshelyén forgókat például ugyanabban a díszletben, ahol az Így jártam anyátokkal című sorozat néhány utca- és étteremjelenetét vették fel. A Jefferson Intézetről készült külső felvételek valójában a kalifor­niai Természettörténeti Múzeum­ról készültek.

Forrás: blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!