Szu­perc­ella Magyarországon: heves jég­eső­vel tombol a vihar!

Szu­perc­ella Magyarországon: heves jég­eső­vel tombol a vihar!

Szu­perc­ella, jég, zi­va­ta­rok - két­szer is gon­dold meg, hová mész ma, és hogy öl­tö­zöl!Zivatarok, tisztességes mennyű csapadék, pusztító jég –...

Szu­perc­ella, jég, zi­va­ta­rok - két­szer is gon­dold meg, hová mész ma, és hogy öl­tö­zöl!

Zivatarok, tisztességes mennyű csapadék, pusztító jég – ez minden, amire ma számítani lehet, és ki tudja még, mit hoz majd ez a szeszélyes nap. Az előrejelzések nem túl biztatóak! Igaz, délelőtt a hőmérséklet számos helyen elérheti a 28 fokot is, délután azonban megérkezhet az „Armageddon”.


Szupercellák okozták az őrült vihart! Volt szélnyírás!
Az ország nyugati és középső részén erősebb széllökések kísérhetik a zivatarokat, és akár harminc milliméter csapadékra is lehet számítani. A hirtelen lehűlés következményeként pedig akár egy centiméteres nagyságú jég is eshet!

A napokban Babus Patrik a Facebookon osztott meg egy képet, amelyet Losonc közelében, egy szupercelláról készített. A szupercella hevesebb, mint egy átlagos cella vagy zivatarfelhő, mert ebből akár 2 cm-es vagy nagyobb jég is hullhat, és 100 km/órás széllökés is lehetséges. A villámok száma percenként meghaladhatja a 80 ezer kisülést.


Forrás: utcaemberek.blogspot.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!