Szinte naponta fogyasztod, és fogalmad nincs micsoda orvosság az ízületeidnek, gombásodás ellen vagy fájdalom csillapításra

Szinte naponta fogyasztod, és fogalmad nincs micsoda orvosság az ízületeidnek, gombásodás ellen vagy fájdalom csillapításra

Minden konyhában ott lapul az a természetes csodaszer, amit a remek íze miatt rendszeresen fogyasztunk, de nem tudjuk mennyi mindenre jó. Ez nem más...

Minden konyhában ott lapul az a természetes csodaszer, amit a remek íze miatt rendszeresen fogyasztunk, de nem tudjuk mennyi mindenre jó. Ez nem más mint a mustár, ami számtalan egészségügyi probléma esetén alkalmazható. Több kutatás is bebizonyította már, hogy a mustár nem csak finom, de jótékony hatással van az egészségre és néhány egészségügyi panasz esetén is gyorsabb gyógyulást eredményezhet.

Megfázás, orrdugulás:

A megfázás esetén az orrunk is bedugul, ami nagyon kellemetlen. Néha még a legjobb orrcseppek sem hoznak gyors eredményeket, ilyenkor érdemes mustárt alkalmazni! Egy teáskanálnyi mustárt együnk meg, ebben ugyanis olyan vegyületek vannak, amelyek oldják a légutakban keletkezett nyákot, így az gyorsabban távozik és könnyebb lesz a légzés.

Étvágytalanság:

A mustár fokozzkozza a nyál és az emésztőnedvek kiválasztását, így ha valamilyen betegség miatt nincs étvágyunk, érdemes belőle egy keveset fogyasztanunk. Ha az ételeinket mustárral ízesítjük, vagy mustárba mártogatható élelmiszereket fogyasztunk, már néhány falat után megjön az étvágyunk.

Lábgomba:

Ki gondolná, hogy a lábgomba is leküzdhető a mustár segítségével. Áztassuk meg minden este a lábainkat kellemes meleg vízben, amihez egy kevés mustárport adunk. Már néhány nap után érzékelhető lesz a javulás.

Ízületi fájdalmak:

Fejfájás:

Készítsünk meleg lábfürdőt és ebbe tegyünk egy kevés mustárport, áztassuk benne legalább 10 percig a lábainkat. A vérserkentő hatásának köszönhetően javítja a lábfej vérkeringését, így a fejben lévő erekre kisebb nyomás nehezedik, így a fejfájást is enyhítheti.

A mustárnak is több fajtája van, bármelyiket alkalmazhatjuk, mivel jótékony hatással van a szervezetre , de a fehér mustár kevésbé erős mint a többi fajta. Mustármagot csak kis mennyiségben együnk, ez ugyanis hashajtó hatású lehet, a mustárport pedig csak külsőleg alkalmazzuk.

ketkes.com

Forrás: ketkes.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!