MOBILOZÓK FIGYELEM! EZENTÚL EZT FELTÉTLENÜL ELLENŐRIZD MIELŐTT TELEFONÁLSZ!

MOBILOZÓK FIGYELEM! EZENTÚL EZT FELTÉTLENÜL ELLENŐRIZD MIELŐTT TELEFONÁLSZ!

MOBILOZÓK FIGYELEM! Itt megnézheted, melyik szolgáltatóé a telefonszám! Könnyen ellenőrizheted, hogy milyen számról hívnak, sokszor azt hiszed, hogy...

MOBILOZÓK FIGYELEM! Itt megnézheted, melyik szolgáltatóé a telefonszám!

Könnyen ellenőrizheted, hogy milyen számról hívnak, sokszor azt hiszed, hogy hálózaton belül hívnak, aztán később  kiderül, hogy más mobilszolgáltatónál van az adott szám.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) telefonszám-hordozottsági tudakozója eddig  már több mint százezer lekérdezést regisztrált. Itt   bárki megtudhatja, hogy hordozott-e egy megadott magyarországi telefonszám, és tulajdonképpen melyik a jelenlegi szolgáltatója.-írja  a privatbankar.hu

Hétfői tájékoztatóján közölte a hírke a hírközlési hatóság, hogy a  http://www.nmhh.hu/szamhordozas,  a tavaly februárban indított weboldalukon elegendő csak a telefonszámot és egy ellenőrző kódot megadni és az érdeklődők  kényelmesen és  gyorsan információt kapnak az érdeklődők a hordozottsági állapotról, azaz az eredeti és a jelenlegi szolgáltatóról.

Nem mindegy, mennyiért telefonálsz!

Azért lehet fontos az aktuális szolgáltató, mert függhet attól is a díj, hogy a hívás éppen melyik szolgáltatónál végződik. Különösen akkor lehet jelentős a különbség, ha nagy az eltérés  a szolgáltató hálózatán belüli hívások és a hálózatból kilépő hívások díja között, és egy hálózaton belüli szám átkerül egy másik szolgáltatóhoz a számhordozás után, vagy éppen fordítva, bekerül a hívó fél hálózatába.

Mindig naprakész az angol nyelven is elérhető oldal, mert közvetlenül frissül , a kizárólag a szolgáltatók számára hozzáférhető számhordozási központi referencia adatbázisból (KRA) l. Hangsúlyozta a hírközlési hatóság, hogy az érdeklődő az előfizetői adatokról nem kap felvilágosítást a számhordozási lekérdezések eredményeként.

Telefonról ezt a számot hívd!

Arra is felhívta az  NMHH a figyelmet: ha a fogyasztó nincs éppen  internet közelében, akkor is ingyenesen két módon is megtudhatja egy számról, hogy hordozott-e. Egyrészt díjmentesen hívható az 1748-as szám mindegyik mobilszolgáltatónál, ahol meg kell adni a  keresett telefonszámot, majd utána meg kell nyomni a kettős kereszt gombot. Ezután  egy hang bemondja, hogy az illető szám melyik szolgáltató hálózatában működik.

Az USSD kód segítségével telefonhívás nélkül is megtudhatjuk, hogy melyik szolgáltatónál van az adott szám . Először Be kell írni a *126* kódot, majd azután  a telefonszámot, amelyikről információt akarunk  , ezután jön a kettős kereszt jel valamint  a hívás gomb, amivel nem indít hívást, csak elküldi a kódot. Ezután pedig a telefon kiírja, hogy a telefonszám melyik szolgáltatóhoz tartozik.

Az azonosító-gazdálkodási nyilvántartás adatai, a nem azonosítható hívószámok a telefonszám-hordozottság lekérdezése mellett nem jelölhetők meg az előfizető számláján és a számlamellékletben. Az az NMHH honlapján elérhető az ezen hívószámokra kezdeményezett hívások nyilvántartása, és a körzetszámokhoz tartozó települések listája is.

A cikk a privatbankar.hu cikke alapján készült, írta K.A.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!