Minden magyart érintő közleményt adtak ki! Korábban jött a baj, mint gondolták!

Minden magyart érintő közleményt adtak ki! Korábban jött a baj, mint gondolták!

Megérkezett az influenzajárvány Magyarországra. Egy hét alatt ugyanis több mint 16 ezer ember fordult orvoshoz – mondta az InfoRádiónak az Országos...

Megérkezett az influenzajárvány Magyarországra. Egy hét alatt ugyanis több mint 16 ezer ember fordult orvoshoz – mondta az InfoRádiónak az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa, Molnár Zsuzsanna.

2017 első hetében megduplázott, 16 100-ra emelkedett az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma. Ebből 30 influenzás fertőzést igazoltak – közölte az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa.

Molnár Zsuzsanna kiemelte: ez azt jelenti, hhogy megérkezett a járvány Magyarországra, hiszen a küszöbnek számító 15 600-as számnál többen keresték fel orvosukat.

A főorvos elmondta: a szokottnál jóval korábban kezdődött a járvány, hiszen tavaly január végén hirdették csak ki, de ezúttal egész Európába korábban érkezett.

Akinek erős az immunrendszere, az is elkaphatja másoktól az influenzát. Ezért fontos szerepe van a higiéniának, mindenekelőtt a kézmosásnak.

forrás: inforadio.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!