Magyarországon gúnyolódik a Charlie Hebdo

Magyarországon gúnyolódik a Charlie Hebdo

A megosztó karikatúráiról és a lap elleni terrortámadásról ismert Charlie Hebdo ezúttal Magyarországon viccelődik. A magazin a népszavazás és a menekültkérdés apropója miatt írt hazánkról.

A karikatúrában úgy ábrázolják a magyarokat, mint akiket a gyűlölködés boldoggá. A lap szerint a magyarok mindenkiről azt gondolják, hogy meg akarja ölni őket álmukban - írja a pestisracok.hu, amely képeket is közölt a karikatúrákról.

Tamás Gáspár Miklós a lapban Trianon témáját feszegeti, a filozófus azt mondja, hogy a terültek elcsatolása a magyarság legnagyobb tragédiája, ez pedig a jobboldal alapmítoszává vált, ezáltal pedig tulajdonképpen a gyűlölet szimbóluma is. Utáljuk északot, keletet, délt, nyugatot, az Egyesült Államokat, az EU-t, az ortodoxokat, a migránsokat és még az oroszokat is.

Kovács Zoltán kormányszóvivő is megjelenik a karikatúrán és arról beszél, hogy a kormány nem akar vitákat generálni, de akkor is megvédi az országot, ha ez problémákat szül. Kovács Orbán Viktor miniszterelnököt Nicolas Sarkozy volt francia elnökhöz hasonlítja.

Kovács Zoltánt is megszólaltatta a lap

A népszavazás kérdése és az alkotmánymódosítás is szóba kerül az újságban.  A képregényben több interjút is közölnek magyar közéleti szereplőkkel, értelmiségiekkel.

Megszólal többek között Lugosi Győző történész, Pápai Gábor karikaturista, valamint Kovács Gergely és Sebő Ferenc is a Kétfarkú Kutya Párttól, akik a párt alapításáról és céljairól beszélnek.

Forrás: blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!