Jennifer és Richárd tragédiája: Az orvos miatt halt meg a kisfiúnk!

Jennifer és Richárd tragédiája: Az orvos miatt halt meg a kisfiúnk!

A megtört édesanya állítja, ha a háziorvos kedden komolyan vette volna a két hónapos kisfiú tüneteit, a gyermeke még ma is...

A megtört édesanya állítja, ha a háziorvos kedden komolyan vette volna a két hónapos kisfiú tüneteit, a gyermeke még ma is élne.

Feldolgozhatatlan tragédia ért a napokban egy fiatal családot. A huszonegy éves Nagy Jennifernek és párjának, a huszonhárom esztendős Koltai Richárdnak januárban született meg közös gyermekük, aki a Nimród nevet kapta. A kisfiú azonban szerdán váratlanul, mindössze két hónaposan elhunyt. A fiatalok állítják: ebben nagy szerepe volt a hanyag gyermekorvosnak.

– Költözés miatt váltottunk orvost, kedden reggel írattuk át a kicsit ahhoz a doktornőhöz, aki az egész családunkat ismerte. A gondok délután ötkor kezdődtek. Furcsa hangokat adott ki, és egyik pillanatról a másikra a kicsim hófehérré változott – idézte fel a történteket a fiatal lány a Borsnak.

Jennifer és Richárd kétségbeesve rohantak a doktornőhöz

 

– Azonnal indultunk vele a doktornőhöz, �z, ő azonban anélkül, hogy megvizsgálta volna, lekezelően közölte: kutya baja, szoptassam többet, a sápadtság ellen pedig itassunk vele párolt sárgarépalevet. Hazamentünk, de kisvártatva már rohantunk is vele vissza. A kisfiunk már szinte magánál sem volt. Ekkor meghallgatta a szívét. Azt mondta: a nyelve nedves, úgyhogy biztos nincs kiszáradva, de azért írt egy beutalót a kórházba. Mindez fél órát vett igénybe.

A fiatal pár ezt követően rohant a kórházba, de újfent fél órát kellett várniuk, mire egy orvos fogadta őket. Már kilenc óra is elmúlt, mire kiderült, hogy nagy a baj.

– Megmérték a cukrát, amely szürreálisan magas, 27,2 volt. A keringése is összeomlott, így Budapestről hívtak hozzá mentőt. A főváros felé útközben kétszer kellett újraéleszteni. A pesti orvosok éjjel már csak annyit közöltek: sajnos késő, nem tudják őt megmenteni – mondta Jennifer, akinek a kisfia szerda reggel a karjaiban halt meg. Az egész család egyöntetűen állítja: a kis Nimród elvesztését a gyermekorvos hanyagsága okozhatta, ezért fel fogják jelenteni.

Kedden délután öt órakor kezdődtek a gondok, a két hónapos baba reggelre meghalt

 

– Soha senki nem vizsgálta meg a gyerekünk cukrát, holott pontosan tudták, hogy az egész család cukorbeteg, így örökölhette. Nem értem, hogy hogyan dolgozhatnak ilyen flegma és lekezelő orvosok a szakmában. Ha a doktornő komolyan veszi a vizsgálatot, Nimród még ma is élne – sírta el magát az édesanya, aki képtelen túllépni élete értelmének elvesztésén.

A Bors megkereste a doktornőt, de mindössze annyit mondott: „felejtsük el egymást”, majd bontotta a vonalat.

A boncolási jegyzőkönyvet a az orvosok átadták a rendőrségnek, mivel idegenkezűség gyanúját állapították meg. A család szerint így ezt a kérdést is sürgősen tisztázni kell.

ROSSZUL DIAGNOSZTIZÁLNAK

A mindössze egyéves budapesti baba, Alíz vesebetegséggel küszködött. Az egyik kórházból 2011-ben hazaküldték őket, mivel náthának hitték a tüdőgyulladását. A rossz diagnózis hamarosan végzetesnek bizonyult. A hat hónapos Amandát 41 fokos lázzal küldözgették orvostól orvosig. Egy nap alatt hárman is látták, de nem ismerték fel az agyhártyagyulladását, amelybe belehalt az egri kislány.

SZÜLETÉSTŐL FIGYELNI KELL

Csecsemőknél sokkal nehezebb felismerni a cukorbetegséget. Az árulkodó tünetek: a korábbinál jóval gyakoribb pelenkacsere szükségessége, az elnehezedő, túlcsorduló pelenka, az anyatej vagy egyéb folyadék fogyasztás iránti igény egyik napról a másikra történő drasztikus növekedése, és a baba szokatlan aluszékonysága együttesen keltheti fel a szülők gyanúját. Akár pár nap alatt is súlyosbodhatnak a tünetek, megjelenik a hasfájás, hányás, aceton szagú lehelet, zavartság. Mivel ezeknek a megállapítása nem egyszerű, fontos, hogy a védőnők is résen legyenek. 7-es szint felett már diabéteszről beszélhetünk.

Forrás: www.borsonline.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!