Hulló alma, sok - sok alma hasznosítása, télire való, szezonon kívüli felhasználása....egy ötlet tőlem, ami nagyon hasznosnak bizonyult az idők során. Jó szívvel ajánlom Nektek is!

Hulló alma, sok - sok alma hasznosítása, télire való, szezonon kívüli felhasználása....egy ötlet tőlem, ami nagyon hasznosnak bizonyult az idők során. Jó szívvel ajánlom Nektek is!

Szeretném megmutatni , hogyan szoktam hasznosítani az idő előtt (érés előtt), lehullott almát, illetve a nyári almát, ha éppen sok termett belőle....

Szeretném megmutatni , hogyan szoktam hasznosítani az idő előtt (érés előtt), lehullott almát, illetve a nyári almát, ha éppen sok termett belőle. (Sőt, a télire való, lehullottat is el lehet így készíteni!)

Meghámozom az almákat,
kivágom a magházát, megmosom és egy lábasba, fél ujjnyi vastagon szeletelem. Néhány dkg vajat, őrölt fahéjat , mazsolát (tetszés szerint), és egy citrom kifacsart levét, 2-3 csomag vaníliás cukrot adok hozzá. Felteszem főni, addig főzöm, amíg kissé összeesik, szaftossá válik az egész, az almák pedig félig megpuhulnak. Leveszem a tűzről, kihűtöm, majd fedővel ellátott műanyag edényeket megtöltöm, lezárom és a fagyasztóba teszem.

Általában a következő termésig ki szokott tartani az "arany tartalékom" :)
Amikor szeretném felhasználni, csak kiteszem este a konyhapultra, reggelre kienged és szabadon használható.

Hogy mire szoktam felhasználni?
A legfinomabb Almás pitét, Máglyarakást, különböző almával töltött tésztákat, fánkot, kelt tésztákat szoktam megtölteni vele. De fagylalt vagy puding mellé is lehet tálalni körítésként, és nem egyszer fordult már elő, hogy csak úgy simán, kiolvadás utáni állapotában "lába kelt" ;)
Réteseket és palacsintatortát is lehet vele tölteni.

Ha valaki szeretné, tehet hozzá cukrot, de szinte felesleges, elég édes az alma.

Szívesebben használom ezt a formáját az almának, mint a reszelt, levétől kifacsart változatot. Ízletesebb, aromásabb és nem áztatja el a tésztákat.
Kárba nem vész így a gyümölcs, sőt átalakulva számtalan felhasználási formában örvendeztet meg bennünket... :) Megéri, időt szánni rá!

Készre párolódott, hűtöm, dobozolom, fagyasztom.

Ez a fotó a kiolvadás után készült, olyan mintha frissen készült volna.

Itt éppen Almás pitét készítek, kevés babapiskótát összetörve, vagy darált diót szoktam az almatöltelék alá szórni.

Ha szeretnétek ,szívesen megosztom a receptjét is?! Kéritek? :)

Íme a recept elérhetősége:
https://www.facebook.com/moms.zuga/photos/?tab=album&album_id=715336671866190

Mom's zuga

Forrás: www.facebook.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!