Hatalmas robbanás rázta meg a németországi vegyipari üzemet

Hatalmas robbanás rázta meg a németországi vegyipari üzemet

Fülsiketítő hangrobbanás rázta meg hétfő délelőtt a németországi Ludwigshafen városát.

A BASF vegyipari cégnél történt a baleset, állítólag a gyárban több magyar is dolgozik.

A telephelyről hatalmas fekete füst gomolyog. A bild.de információi szerint sérültek is vannak.

Hogy mi okozta a robbanást azt egyelőre nem tudni. A BASF Facebook oldalán arról írnak, hogy egy csővezeték robbant fel. A cég a közleményében megerősíti, hogy sérültek is vannak, valamint több embert még nem találtak meg.

A tűz miatt felszabaduló gázok miatt kellemetlen szag terjeng a környéken. A hatóságok felszólították a lakókat, hogy zárják be lakásaik ajtaját és az ablakokat, valamint kapcsolják ki a légkondícionáló berendezéseket.

A ludwigshafeni gyár csaknem tíz négyzetkilométeren terül el, a világ legnagyobb vegyi üzemének számít, több mint 39 ezer embert foglalkoztat.

A világszerte mintegy 112 ezer embert foglalkoztató BASF a vegyipar egyik legnagyobb szereplője. Tavaly 70,4 milliárd eurós árbevételre tett szert, ami éves szinten 5,2 százalékos csökkenés.

A vállalat egyszeri hatásoktól megtisztított, kamat- és adófizetés előtti nyeresége (EBIT) 6,7 milliárd euró volt, ami 8,7 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A BASF részvényének árfolyama a tűzeset hírére több mint 1 százalékkal gyengült a frankfurti tőzsdén.

Forrás: blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!