HA­LÁ­LOS VÍRUS KÖ­ZE­LÍT MA­GYAR­OR­SZÁG FELÉ! -- kisgyermekek vannak a legnagyobb veszélyben.

HA­LÁ­LOS VÍRUS KÖ­ZE­LÍT MA­GYAR­OR­SZÁG FELÉ! -- kisgyermekek vannak a legnagyobb veszélyben.

A kisgyermekek vannak a legnagyobb veszélyben. A szomszédos országban már négy gyermek és egy felnőtt nő halt bele a kanyaróba, a leg­több...

A kisgyermekek vannak a legnagyobb veszélyben.

A szomszédos országban már négy gyermek és egy felnőtt nő halt bele a kanyaróba, a leg­több ha­lá­los ál­do­za­tot Arad me­gyé­ben szedte a kór - írja a Ripost.

Eddig 6 áldozata van a kannyarónak Romániában - tudta meg a MaSzol a fertőző betegségek országos központjának kimutatásából. A jelentés értelmében országos szinten összesen 1 308 kanyarós esetet diagnosztizáltak péntekig ebben az évben. Ebből 363-at a magyar határhoz közeli Arad megyében jegyeztek, majd Maros (213), Temes (148) és Beszterce-Naszód megye (129) következik a sorban.

Míg Kovászna megyében egyetlen esetről sem tudnak, addig Hargitában 7 megbetegedést jeleztek. Kolozs megyében 90-re nőtt az esetek száma, Biharban 22, Hunyad megyében 18, Szilágyban 15 esetről van tudomásuk.

Az orvosok szerint a halálos áldozatok egyike sem volt beoltva kanyaró ellen, továbbá hárman közülük krónikus betegségben is szenvedtek, ami hozzájárult a szövődmények kialakulásához. Az Arad megyei közegészségügyi igazgatóság sajtószóvivője, dr. Mihaela Catu szerint jelenleg 10 fertőzési góc van a megyében.

A legveszélyeztetettebb korosztály az egy és négy év közötti gyermekeké – mondta, és azt is elárulta, hogy az elmúlt héten nőtt azoknak a szülőknek a száma, akik a kanyaró, rózsahimlő és mumpsz elleni oltás beadását kérték.

Olyanok is voltak közöttük, akik eddig határozottan elutasították, hogy gyermekük megkapja a vakcinát.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!