Ha ezt a keveréket használod a legélettelenebb növény is új erőre kap!

Ha ezt a keveréket használod a legélettelenebb növény is új erőre kap!

A borostyánkősav az egyik leggyakrabban használt alapanyag a kinti, és benti növények gondozására egyaránt. Serkenti a fejlődést, védelmet nyújt a...

A borostyánkősav az egyik leggyakrabban használt alapanyag a kinti, és benti növények gondozására egyaránt. Serkenti a fejlődést, védelmet nyújt a külső hatások ellen, és szabályozza a talaj mikroflóráját. Hatására a növény könnyebben fel tudja szívni a tápanyagokat, ellenállóbb lesz az időjárási viszontagságokkal, és a betegségekkel szemben.

 

A borostyánkősavat por, vagy kapszula formájában szaküzletekből tudjuk beszerezni, használat előtt vízben kell feloldjuk. Teljesen ártalmatlan, nem mérgező sem az emberre, sem az állatokra nézve, tehát biztonsággal használhatjuk.

Azt azonban nem árt tudni, hogy a boorostyánkősav nem tápoldat, csupán elősegíti, hogy a növény könnyebben hasznosítani tudja a számára szükséges tápanyagokat, és ellenállóbb legyen. Ez egy természetes stimuláns, mely a növekedésben, és a fejlődésben is fontos szerepet játszhat.

Hogyan használjuk a borostyánkősavat?

  1-2 liter vízhez 2 gramm borostyánkősavra lesz szükségünk.

Ezt a mennyiséget egy kevés langyos vízben oldjuk fel, majd ezután keverjük hozzá a többi, szobahőmérsékletű vízhez. Az elkészített oldatot maximum 3 napig használhatjuk fel. Ha az új hajtásokat szeretnénk stimulálni, akkor tegyük az oldatot egy szórófejes flakonba, is spricceljük be vele a növényt. Majd hagyjuk, hogy megszáradjon az oldat. Ezt a műveletet 2-3 hetente ismételjük meg.

Ha a gyökeresedést szeretnénk elősegíteni, akkor 24 órára mártsuk bele a növényt ebbe az oldatba, úgy, hogy 2 cm magasságban lepje el a szárat. Ültetés előtt a jól megszárított magokat tegyük borostyánkősavas oldatba 24 órára, ez majd elősegíti a csírázást. Növényeink újjáélesztése érdekében a hajtásokat, a leveleket, és a gyökereket is (1 liter vízhez 0,5 gramm borostyánkősav szükséges).

Ha a szabadban levő növényeink virágzását szeretnénk serkenteni, spricceljük be őket az oldattal hetente 1-3 alkalommal.

Forrás: twice.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!