Fontos!Számítógépezők figyelem! November 1-től ez is megszűnt!Még szinte senki nem tud róla pedig elég rossz hír!

Fontos!Számítógépezők figyelem! November 1-től ez is megszűnt!Még szinte senki nem tud róla pedig elég rossz hír!

SZámítógépezők figyelem! November 1-től ez is megszűnt!Még szinte senki nem tud róla pedig elég rossz hír! Mostantól jelentősen megnehezedik azon...

SZámítógépezők figyelem! November 1-től ez is megszűnt!Még szinte senki nem tud róla pedig elég rossz hír!

Mostantól jelentősen megnehezedik azon felhasználók dolga, akik valamiért nem akarnak a Windows 10-re váltani, és helyette a redmondi operációs rendszer valamelyik régebbi kiadását részesítenék előnyben. A Microsoft ugyanis november 1-i hatállyal beszüntette a Windows 7 és a Windows 8.1 árusítását is, amikkel így már nem lehet majd új gépeket vásárolni.

Bár a szóban forgó rendszerek értékesítkesítését közvetlenül a végfelhasználók felé már évekkel ezelőtt megszüntette a cég, mindeddig hagyott egy kiskaput a régebbi Windows-ok iránt mutatkozó igény kielégítésére. A számítógépgyártók ugyanis továbbra is rendelhettek tőle Windows 7-et és 8-at is, azzal a céllal, hogy azokkal előtelepítve hozzák forgalomba új gépeik egy részét.

Október utolsó napjával megszűnt a Windows 7 és 8.1 licencek rendelésének lehetősége a gyártók számára is

Most azonban ez a lehetőség is megszűnt – így mától már tényleg kizárólag csak Windows 10-zel szerelt gépek gördülhetnek majd le a cégek gyártósorairól. A boltokban ugyanakkor egy darabig még megtalálhatók lehetnek a Windows 7-tel vagy 8-cal érkező masinák is, amíg az azokból eddig felhalmozott készletek el nem fogynak.

Mindezek ellenére nem válik majd teljesen lehetetlenné a Windows 7 vagy 8 futtatása a teljesen új gépeken sem. A szóban forgó rendszerek ún. dobozos változatai esetében – amik megengedik a licenc hordozását gépek között – átvihető lesz a használati jog azokra.

Ezen kívül a Windows 10 Pro kiadása – egyelőre – jogot ad a felhasználók számára a Windows 7 Professional vagy a Windows 8.1 Pro változatának feltelepítésére is az új rendszer helyébe, amihez azonban telepítő médiumot a felhasználóknak maguknak kell majd szerezniük.

Forrás : http://pcforum.hu/

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!