Figyelem!megjött az abortusztilalom Magyarországra! – Tegnapi kormányinfón jelentették be!

Figyelem!megjött az abortusztilalom Magyarországra! – Tegnapi kormányinfón jelentették be!

Kórháztámogatásokról is döntöttek A kormány 7,8 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi...

Kórháztámogatásokról is döntöttek

Lázár János azt is közölte: Magyarország a Brexittel – Nagy-Britanniának az Európai Unióból kilépésével – párhuzamosan pályázik arra, hogy az Európai Gyógyszerügynökség és az Európai Bankhatóság – amelyeknek ma Londonban van a központjuk – Budapestre kerülhessen.

További döntések a 77. kormányinfón >>>>

Áttörésként értékelte a máltai EU-csúcson elfogadott zárónyilatkozatot, azt a magyar kormány Schengen 2.0 akciótervének megerősítésének nevezte Lázár János csütörtökön a 77. Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt az OLAF-jelentés részleteiről, illetve a közfoglalkoztatottak munkaerőpiaci átvételét támogató kormányzati programról is.

Magyarországnak képesnek kell lennie megvévédeni a határait

A stratégiai kabinet arról is döntött, hogy növeli a határon segítséget nyújtó karitatív szervezetek támogatását, ezzel elismerve munkájuk fontosságát.

Világos, hogy Európában romlott a biztonsági helyzet, és Magyarországnak képesnek kell lennie megvédeni a határait. Ezért az ideiglenes határzár mögött egy második vonal építésére is sor kerül, amennyiben romlik a helyzet, illetve úgynevezett élő határzár is kell: háromezer fővel növelik a határnál szolgáló rendőrök számát, és állomásokat építenek számukra a határ mentén – közölte a miniszter.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2017. január 12-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Megerősítik a honvédséget

Lázár János bejelentése szerint a kormány a rendőrség után a honvédséget is megerősíti: a cél az, hogy a Magyar Honvédség kapacitása, ereje nőjön. Ez nem csak NATO-elvárás, de a magyar gazdasági helyzet is lehetőséget ad rá.

Ennek érdekében létszám-, bér- és eszközfejlesztésre fog sor kerülni. Nemrégiben ha***regfejlesztési tervet is készített a honvédelmi tárca – tette hozzá a miniszter.

Kijelentette: jelenleg a katonai kultúrát kell megmenteni Magyarországon.

OLAF-jelentés: a 77 milliárdos állami támogatást azonnal vissza kéne követelni

Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb korrupciós ügyeként hivatkozott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 4-es metró beruházására.

Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az EU csalás elleni hivatala, az OLAF 400 milliárd forintnyi megkötött szerződést tekintett át, s ebből 272 milliárd értékűvel volt probléma.

Összesen 166 milliárd forint esetében öt bűncselekmény valószínűsíthető, az unió pedig 59 milliárdot követel vissza.

A tárcavezető elmondta, hogy a fővárosnak 60 napja van, hogy reagáljon a jelentésben foglaltakra, s ha azt nem vitatja, vissza kell fizetni az 59 milliárdos összeget.

Forrás : http://www.hirado.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!