Betiltják a dízel autókat Magyarországon?

Betiltják a dízel autókat Magyarországon?

Végleg betiltanák a dízel autókat magyarországon, nem is túl sokára! Ettől az évtől kezdve nem lehet dízel autót használni ha megszavazzák! Már a...

Végleg betiltanák a dízel autókat magyarországon, nem is túl sokára! Ettől az évtől kezdve nem lehet dízel autót használni ha megszavazzák!

Már a magyar parlamentben is téma, hogy betiltsák a dízelautókat: a parlament honlapján jelent meg egy önálló képviselői indítvány a témáról. Eszerint 2025-re akár minden belső égésű motoros jármű forgalmazása megszűnhet.

A jelenlegi szmogriadó-rendelet kapcsán pededig már idénre kezdeményezik, hogy szeptember 1-jétől a dízel meghajtású, illetve az EURO-IV-nél gyengébb környezetvédelmi kategóriájú benzinmotoros személygépjárművek ne közlekedhessenek az érintett településeken – írja aHVG .HU A Lehet más a Politika képviselője, Sallai R. Benedek által jegyzett előterjesztés pedig több pontban taglalja, hogyan „szűkítenék” a jelenlegi belső égésű járművek életterét, íme a felsorolás:
– 2018-tól a dízel üzemanyag jövedéki adómértékének emelését kérik, és CO2 -adó kivetését minden szén-dioxid-kibocsátással járó üzemanyagra

– 2020-tól a dízel üzemű személygépjárművek forgalomba hozatalának teljes megtiltását, ezzel együtt,

– a 150 kW (201 LE) feletti teljesítményű, benzin üzemű motorral ellátott személygépjárművek forgalomba hozatalának betiltását a dízel, és az EURO-IV-nél gyengébb – (a magyar forgalmiban a 9-11-es környezetvédelmi osztály) – besorolású benzinmotoros járművek városközpontokba behajtásának tilalmát.

Forrás : utcaemeberek.blogspot.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!