AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNY HÚSVÉTRA A NYUGDÍJASOKNAK? EZT TUDNIA KELL HA JÖN JÖN A „KÉZBESÍTŐ”! Bármikor kopogtathatnak Önnél, hogy meghozták a húsvéti Erzsébet utalványt! EZT FELTÉTLENÜL TUDNIA KELL!

AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNY HÚSVÉTRA A NYUGDÍJASOKNAK? EZT TUDNIA KELL HA JÖN JÖN A „KÉZBESÍTŐ”! Bármikor kopogtathatnak Önnél, hogy meghozták a húsvéti Erzsébet utalványt! EZT FELTÉTLENÜL TUDNIA KELL!

Több internetes portálon is megjelent és a közösségi oldalakon is terjed az az információ, hogy a kormány karácsony után idén húsvétkor is...

Több internetes portálon is megjelent és a közösségi oldalakon is terjed az az információ, hogy a kormány karácsony után idén húsvétkor is Erzsébet-utalvánnyal fog kedveskedni a nyugdíjasoknak. A hír azonban nem igaz - tudta meg a Pénzcentrum a Miniszterelnökség sajtóirodájától.

Friss! Húsvét alkalmábából pénzt kapnak a nyugdíjas nők!

- olvasható az egyik álhír címében.

A híresztelés szerint a kormány karácsonysony után, húsvét alkalmából most újra körülbelül 5 -15 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal kedveskedik a hölgy (!) nyugdíjasoknak, akik az utalványokat számos multiban elkölthetik majd.

Bár a híresztelés nem tűnik teljesen alaptalannak, hiszen tavaly karácsony környékén teljesen szokatlan módon valóban minden nyugdíjas kapott 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a kormánytól, ez a hír azonban most nem igaz.

A hír nem igaz. Ugyanakkor örülünk, hogy az ország gazdasági helyzete lehetővé tette karácsonykor az Erzsébet utalványok kiosztását a nyugdíjasok számára. (...) A jövőben újra meg fogjuk vizsgálni annak lehetőségét, hogy karácsonyihoz hasonlóan, mikor ajándékozhatjuk meg őket.

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

Mikor kaphatnak valóban plusz pénzt a nyugdíjasok?

Magyarországon a jelenlegi szabályok értelmében a nyugdíjakat minden év január hónapjától az emelés évére tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő (vagyis az inflációval megegyező) mértékben kell emelni.

Idén januárban 1,6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, a tényleges idei infláció azonban ennél magasabb akár 2,4-2,6 százalék is lehet. Ez pedig azt jelentené, hogy januárig visszamenőleg az eddig kifizetett nyugdíjakat is meg kell emelni novemberben.

A 0,8 - 1,0 százalékos különbség egy olyan nyugdíjasnak, aki havonta 120 ezer forintos ellátást kap egy évre vetítve plusz 10-12 ezer forintos plusz pénzt jelenthet. Természetesen, akinek ennél kevesebb a nyugdíja, annak az emelés összege is kevesebb lesz.-penzcentrum.hu

TEHÁT NEM LESZ IDÉN HÚSVÉTKOR AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNY, de sajnos ez a hír nem mindenkihez fog eljutni, a rossz emberek pedig ismét egy remek alkalmat találnak arra, hogy pénzt szedjenek ki, idős, nyugdíjas, jóhiszemű emberekből! Ha bárki megjelenik Önnél, hogy ajándék Erzsébet utalványt hozott, még véletlenül se engedje be, ne beszélgessen vele, zárja be az ajtót azonnal! Könnyen lehet, hogy megjelennek Önnél is néhány Erzsébet utalvánnyal és valami egészen új szöveggel próbálkoznak, majd kézbesítési díj sbt, de ne higgyen nekik! NINCS IDÉN AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNY!

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!