19 dolog, amit tenned kell önmagadért, hogy boldog lehess!

19 dolog, amit tenned kell önmagadért, hogy boldog lehess!

1. Töltsd az idődet megfelelő emberekkel, azokkal az emberekkel, akik szeretnek, értékelnek és tisztelnek téged. Akikben feltétel nélkül megbízol és...

1. Töltsd az idődet megfelelő emberekkel, azokkal az emberekkel, akik szeretnek, értékelnek és tisztelnek téged. Akikben feltétel nélkül megbízol és segítenek abban, hogy kibontakozhass!

2. Nézz szembe a problémáiddal, hiszen nem fognak csak úgy eltűnni, ha nem teszed meg a megfelelő lépéseket.

3. Légy őszinte önmagadhoz! Hogy mi a helyes, min kellene változtatnod, mit akarsz elérni. Légy őszinte magadhoz, hiszen te vagy az egyetlen személy, akire mindig számíthatsz.

4. Kezdd a saját boldogságodat előtérbe helyezni! Ha boldog vagy, akkor saját magad körül is tudsz boldogságot teremteni. Ne feledd, lehetséges az is, hogy mások igényeit és a saját magadét is kielégíted!

5. Légy önmagad és szeresd magad úgy, ahogy vagy! Hidd el, mások is pont azért fognak szeretni, mert magadat adod. Fedezd fel erősségeidet, képességeidet.

6. Élj a jelen pillanatnak! A MOST egy csoda és az egyetlen pillanat számodra. Ne gondolj arra, hogy mi történt vagy nem történt a múltban. Értékeld az „itt és most” szépségét!

7. Vond le a tanulságokat a hibáidból, amik egyébként ugródeszkaként szolgálnak a növekedéshez, haladáshoz. Tehát a hiba teljesen normális jelensége az életnek. Kockázatot kell vállalnod, néha ugyan megbotlasz, de akkor állj fel és menj tovább! Az egyik nagy hiba, ha amiatt nem cselekszel, mert félsz.

8. Válaszd a boldogságot! Találd meg a belső békédet és boldogságodat és változtass a hozzáállásodon! Légy boldog azért, aki most vagy és hagyd, hogy a pozitivitás inspirálja a holnapod!

9. Adj esélyt a gondolataidnak és az álmaidnak! Soha nem lehetsz 100 %-ig biztos benne, hogy működni fog, de ha mindig csak a tökéletességet várnád el, akkor soha semmit nem csinálnál.

10. Hidd el, hogy készen állsz a következő lépésre! Élj a lehetőségekkel és fogadd el a kihívásokat!

11. Egy kapcsolat, barátság mindig legyen bölcs döntés eredménye. Válassz olyan barátokat, akik viszont szeretnek és tisztelnek téged, valamint megbízhatóak és becsületesek. Figyeld, hogy az emberek mit csinálnak, mert a tettek sokkal többet árulnak el, mint a szavak.

12. Engedj be új embereket az életedbe! Az emberek változnak, néhány kapcsolat elhalványul, néhány pedig növekedni fog! Ha már nem működnek a régi kapcsolataid, engedd, hogy újak alakuljanak ki! Állj készen arra, hogy találkozol valakivel, aki talán örökre megváltoztatja az életedet!

13. Találd meg a nehéz helyzetekbenen is a vigaszt! Amikor úgy érzed, hogy a dolgok nehezen mennek, vegyél egy mély lélegzetet és találd meg a reményt! Emlékeztesd magad, hogy ezekben a nehéz időkben erősebbé válsz!

14. Bocsáss meg magadnak és másoknak is! Mindannyian érzünk fájdalmat a saját és mások döntései miatt. Ez a fájdalom normális, de néha túl sokáig érzed. Átéled a fájdalmat újra és újra és nehezen engeded el. Az orvosság a megbocsátás. Ez nem azt jelenti, hogy törlöd a múltat és elfelejted, hogy mi történt, hanem azt, hogy elengeded a haragot és a fájdalmat és tanulsz az esetből.

15. Hallgass a belső hangodra! Ha segít, beszélj a hozzád közelállóknak az elképzeléseidről, de adj teret magadnak is, hogy kövesd az intuíciódat. Légy hű önmagadhoz. Mondd ki, amit gondolsz, tedd, amit a belsőd diktál!

16. Legyél tekintettel a stressz szintedre és tarts rövid szüneteket! Lassíts! Lélegezz! Egy rövid szünet segít felfrissíteni az elmét és növeli a termelékenységet!

17. Vedd észre a kis pillanatokat! Ahelyett, hogy várod a nagy dolgok történéseit – házasság, gyerek, lottó nyeremény – találd meg a boldogságot a naponta történő kis dolgokban. Örülj annak, hogy ihatsz reggel egy kávét, hogy milyen jó illata és íze van az elkészített ételednek vagy, hogy kézen fogva sétálsz a szerelmeddel a parkban. Az életed telis tele van csodaszép pillanatokkal, csak vedd észre őket!

18. Minden egyes nap dolgozz a céljaid elérése érdekében! Bármi is az álmod, minden nap tegyél érte. Haladj kis, logikus lépésekkel. A kemény munka meghozza gyümölcsét!

19. Vedd észre, hogy gazdag vagy! Henry David Thoreau egyszer azt mondta: ”A gazdagság az a képesség, hogy teljességében megtapasztalod az életet.” Még ha nehéz időket is élsz most meg, tartsd szem előtt, hogy nem aludtál el éhesen, nem az utcán alszol, választhatsz reggel, hogy milyen ruhát vegyél fel, el tudsz menni orvoshoz, van tiszta ivóvized. Tehát hihetetlenül gazdag vagy! Legyél hálás az összes dologért!

Fordította: Lehotszky Liliána - Jóportál

Forrás: marcandangel.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!