10 jel, hogy pszichopatával ismerkedsz

10 jel, hogy pszichopatával ismerkedsz

Pszichopaták márpedig vannak, viszont lehet,hogy észre sem vesszük őket. Nem mindegyikük van ugyanis intézetbe és nem is mindegyikük kell,hogy...

Pszichopaták márpedig vannak, viszont lehet,hogy észre sem vesszük őket. Nem mindegyikük van ugyanis intézetbe és nem is mindegyikük kell,hogy sorozatgyilkos legyen. Lehet,hogy a munkatársadról van szó, aki mindig megússza a felelősségre vonást. Lehet az exed, aki lelépett valaki mással. De lehet akár az a kedves eladó, aki reggel kiszolgált téged a kávéval. A pszichopaták ugyanúgy néznek ki, mint te és én, de van egy nagy különbség, méghozzá a lelkiismeret, amivel ők egyáltalán nem rendelkeznek, vagy legalábbis nincsenek tudatában. Íme 10 olyan jel,amiből kiderül, hogy egy pszichopatával randizol!

A pszichopaták elég veszélyes dolgokra képesek. Észrevétlenül csúszhatnak bele az életünkbe és képesek mindenen átgázolni annak érdekében, hogy elérjék a céljaikat. Egy álomvilágot próbálnak rád húzni, amely hatására az elején történő kedves szavak, beszélgetések és cselekedetek, hamarosan rémálommá és teherré válnak számodra. 

1. Idealizálnak, hízelegnek és a szeretetükkel bombáznak!

Amikor először találkozol egy pszichopatával a dolgok rendkívül gyorsan kezdenek el alakulni. Elmondják, hogy mennyi közös van bennetek és milyen tökéletes vagy számukra. Folyamatosan kommunikációt kezdeményeznek és úgy tűnik, hogy lenyűgöztük őket minden szinten. Ha van Facebook oldalad, akkor mindenfélét posztol az oldaladra : versek,idézetek és képek,amelyeken megjelölt. 

2. Érzelmileg próbálnak zsarolni és helyet szerezni a szívedben!

Saját magukat akarják ezzel bebiztosítani. Általában jönnek azzal a történettel, hogy az exük rettentően bánt velük, vagy, hogy az eddigi életük teljes káosz volt és csak te lehetsz az, aki ezt megváltoztatja. Azt mondják, hogy semmi mást nem akarnak csak békét és nyugalmat. Mindezeket pedig természetesen tőled. 

3. Előadja neked, hogy miért is olyan, amilyen!

Ilyenkor gyakorlatilag az előző pontban sorolt dolgok kiszínezése történik. Megpróbálja bebizonyítani neked, hogy ő nem rossz ember és hogy valójában ebben az életben ő az áldozat, mint mindig. 

4. Folyamatosan átírja a valóságot, emiatt egyre őrültebb lesz!

Nyíltan elutasítják, ha valaki szembesíti őket azzal, hogy valami nincs rendben náluk. Elutasítóvá,kritikussá válnak, ha valaki megpróbálja cáfolni azokat, amelyeket ők kitaláltak. Ezzel a viselkedéssel kiváltod belőlük azt,hogy te leszel a hibás és te leszel a rossz ember. Érdekes ugye? Elméletileg imád és szeret téged, de ilyenkor te vagy a rossz és az, aki egyáltalán nem érti meg. Ismét látszik tehát a módosult tudatállapot. 

5. Megvádolnak téged azzal, hogy provokálod őket!

Egy idő után sajnos az ember belefárad az ilyen pszichopatákkal eltöltött mindennapokba. Ők ezt nem veszik észre, de mivel a te viselkedésed és hozzáállásod is módosul, másképp reagálsz a cselekedetekre. Emiatt ők rögtön megvádolnak téged azzal, hogy hisztérikus lettél, nem is érdekled őket stb.stb. Valószínűleg egykor laza voltál, de amikor megismersz egy pszichopatát, akkor ez folyamatosan kezd eltűnni. Ezt saját magadon is észreveheted. Legyen ez egy intő jel számodra!

6. Kórosan hazudnak és mentegetőznek!

Mindig van okuk arra, hogy mit miért tettek. Mindig másokat hibáztatnak, hogy a dolgok így alakultak és egyszerűen képtelenek magukba nézni. Nincs lelkiismeret furdalásuk, hiszen nekik Xy megmondta, hogy így kell csinálni vagy éppen AB tehet róla, hogy így alakult. Mindeközben a saját maguk által felépített szar omlik a fejükre, amelyet megpróbálnak másra (esetleg rád is) hárítani. Ja és persze eszük ágában sincs beismerniük, hogy hazudtak. 

7. Féltékenyek és provokálják a figyelmed!

Nem te válaszolsz az üzeneteikre? Nem a te véleményed osztod meg velük? Valaki másra előbb szánsz időt, mint rájuk? Te egy gonosz ember vagy, a másik fél pedig tuti, hogy el akar rabolni tőle. A pszichopaták legalábbis ezt gondolják. Vigyázz! Képesek egészen addig elmenni, hogy felkeresik a körülötted lévő embereket, hogy infókat tudjanak meg rólad. 

8. Visszatartják a figyelmed és aláássák az önbecsülésed!

Soha ne engedd, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Azonnal ismerd fel, hogy ez a kapcsolat nem neked való és lépj ki belőle. 

9. Önzőek és leszívják az energiád!

Sőt, ha tovább megyünk nemcsak az energiád szívják le, hanem lassan az egész életed. A szentségimádás és az idealizálás, amit veled művelnek véget nem érő folyamat az életükben. Úgy érzik, hogy te vagy az egyetlen, aki boldoggá teheti őket. Az igazság azonban az : senki nem tudja betölteni egy pszichopata lelkében keletkezett űrt!

10. Nem ismeri fel a saját érzéseit!

A természetes szeretet és együttérzés átalakul elsöprő szorongássá és pánikká. Folyton bocsánatot kérsz és többet sírsz a kapcsolat alatt, mint egész életedben. Alig alszol és amikor felébredsz szorongsz és zavarodott vagy. Fogalmad sincs, hogy mi történt a régi laza önmagaddal. Miután egy pszichopatával volt kapcsolatod úgy érezheted, hogy az egész életed szétszakadt. 

Ezek a kapcsolatok tartós károsodást okozhatnak az életedben, ezért fontos,hogy az ilyen embereket minél hamarabb eltávolítsd az életedből és ne adj nekik esélyt arra, hogy bármilyen szerepet is eljátszanak az életedben. 

Szerencsére van remény, hogy egy ilyen kapcsolatból kiszállj. Először is a No-Contact (semmi kapcsolat) technika, amely magában foglalja az e-maileket, telefonokat, Facebookot stb. Ezután visszakapod a saját életedet és a pszichopata által okozott káosz szertefoszlik.

Forrás: guruboy.blog.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!