VÁLTOZÁS A GYÓGYSZERTÁRAKBAN! NE VÁRJA A RECEPTET >>> MUTATJUK MIT FOG KAPNI HELYETTE!

VÁLTOZÁS A GYÓGYSZERTÁRAKBAN! NE VÁRJA A RECEPTET >>> MUTATJUK MIT FOG KAPNI HELYETTE!

0

Óriási változás köszönt be a magyar gyógyszertárakban, orvosi rendelőkben, szakorvosoknál és a kórházakban is még az idei évben, nem árt képben...

Óriási változás köszönt be a magyar gyógr gyógyszertárakban, orvosi rendelőkben, szakorvosoknál és a kórházakban is még az idei évben, nem árt képben lenni, tudni róla, hogy mire számíthatunk mennyiben változik az életünk! Minden magyar gyógyszertárnak novembertől kötelező lesz az elektronikus recept használata, így a változás mindenkit érinteni fog, aki receptet akar kiváltani, felíratni!Több gyógyszertár már megkezdte az e-recept tesztelését, így akár már most is találkozhatunk vele!A rendszer elemeként pedig lehetősége lesz arra az orvosoknak,, hogy a gyógyszeres vényeket ezen a rendszeren keresztül írják fel, a gyógyszertárak pedig ennek a rendszernek a részeként számolják el a biztosítóval a támogatást.Az eddigieknél jobb és biztonságosabb ellátási rendszer kialakítása a célja az e-recepteknek – mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Az e-receptek bevezetésének kísérleti projektje márciusban mintegy 30 patikában kezdődött meg, a tervek szerint novemberben országosan is bevezetik. A kamarai elnök elmondta: a fejlesztés nyomán az orvosok e-receptre fogják a gyógyszereket felírni és ez alapján fogják a betegek a gyógyszereket a patikákban kiváltani. Hozzátette: a fejlesztőkkel abban állapodtak meg, hogy a betegek még jó ideig “felírási igazolást” kapnak, hogy nyomon tudják követni, milyen gyógyszereket írt fel az orvos.

Azt tapasztalták ugyanis, hogy a betegek gyakran “válogatnak” a felírt gyógyszerek között, a felírási igazolás pedig arra szolgál, hogy már azelőtt el tudják dönteni, melyik gyógyszert váltják ki, mielőtt elmennének a patikába. A betegek nem a felírási igazolásra kapják meg a gyógyszereket – nyomatékosította.

Forrás : csalad.hu, MTI

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!