Szódabikarbónát szórt a forró vízbe, aztán nem hitt a szemének!

Szódabikarbónát szórt a forró vízbe, aztán nem hitt a szemének!

0

A főtt tojás héját le­szedni oly­kor igazi ki­hí­vás. Ezzel az egy­szerű trük­kel azon­ban min­dig tö­ké­le­tesre si­ke­rül a mű­ve­let! A...

A főtt tojás héját le­szedni oly­kor igazi ki­hí­vás. Ezzel az egy­szerű trük­kel azon­ban min­dig tö­ké­le­tesre si­ke­rül a mű­ve­let! A tojáspucolás undok egy feladat, legszívesebben mindenki kihagyná.

Legtöbbször az a baj, hogy a tojáshéj belső lágy hártyája magával rántja a tojásfehérje egy részét, sőt nem ritkán a fehérje a sárgájáig beszakad. Márpedig ez pazarlás, hiszen a tojás hasznos része így sokkal kisebb, nem mellesleg bűnronda lesz.  Szerencsére létezik néhány trükk, mely megelőzi azt az általános problémát.

Mindenki más módszer mellett teszi le a voksát, de egy biztos:

a szódabikarbóna ez esetben is csodákra képes!

 

Adj a főzővízhez egy evőkanálnyit belőle és biztosan nem lesz többé gondod a pucolással! A nátrium-hidrogénkarbonát, azaz a szódabikarbóna ugyanis hő hatására megváltoztatja a tojás környezetének - azaz a főzővíznek - a pH-értékét, ez pedig hatással van a tojás viselkedésére is. Így a héj kevésbé tapad hozzá a fehérjéhez, könnyedén le fog válni róla.

Egyetlen mozdulattal leszedheted, szinte egyben lejön az egész.

ripost.hu
► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!