Olcsóbb lesz a napelemes tető, mint egy sima cserép!

Olcsóbb lesz a napelemes tető, mint egy sima cserép!

0

Elon Musk új, napelemes tetője sokkal hatékonyabb lesz, mint eddig bármi! Elonn Musk és cége már régóta dolgozik egy olyan különleges eljáráson, és...

Elon Musk új, napelemes tetője sokkal hatékonyabb lesz, mint eddig bármi!

Ha már úgyis tető van a fejünk felett, akkor esetleg az egész hatalmas felület, ami egyébként nagyjából eddig arra volt jó, hogy megéljen rajta a moha, és rákakiljanak a madarak, talán napelemekként is funkcionálhatna.

Ez volt az alapelv, amikor kitalálták a napelemes tetőt.

Ráadásul a különleges napelemes tető nem csak akkor üzemképes, amikor jó idő van, és verőfényes napsütés, hanem akkor is, mikor borult idő van.

A Tesla az elkövetkező években azt tűzte ki célul, hogy minden háztartása eljusson. A napelem felület állítólag sokkal hatékonyabb, mint a sima, eddig gyártott napelemes felületek nagy része.

 

98%-os hatásfokkal működik, vagyis csak 2% energia vész el a rendszerben, ezen még dolgoznak, hogy ezt is le tudják csökkenteni nullára.

Korábban már volt szó arról, hogy a napelemes technológiák alapvetően drágák, mivel az árukat a hosszabb „használat” setén fogja kiélvezni az ember, mivel csökkentik a háztartási költségeket.

Azonban Elon Musk szerint még olcsóbb is lehet, mintha hagyományos cseréptetőt építenénk.

És ez még messze nem minden, mert úgy néz ki, az áramtermelés csupán járulékos haszon hiszen a Tesla-cserép ezen kívül is tényleg kiválóan teljesíthet.

Szeretnél egy tetőt, ami jobban néz ki, mint a hagyományos tetők, kétszer olyan tartós, olcsóbb, és nem mellesleg villamos energiát termel? Miért is akarnál mást?

– teszi fel a kérdést a Tesla alapítója és vezérigazgatója.

Ráadásul a napelemes cserepek szint ugyanúgy néznek ki, mint egy igazi cserép, annyi különbséggel, hogy kinyithatóak, amit természetesen egy vezérlőpanelen keresztül lehet majd szabályozni.

Hogymilyen mértékben termelhető, illetve takarítható meg energia ezzel a megoldással, azt nem tudni, de az előzetes becslések szerint, ha nagy rendszert épít az ember, akár azt egész ház áramellátását képes ellátni.

Viszont mindez azt jelenti, hogy nemsokára beindulhat a technológia tömeggyártása, ami akár az első igazi, lakossági szintű áttörést is meghozhatja a megújuló energiaforrások használatának terén. Végre.avilagtitkai.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!