Műanyag rizs? Még a rizset is hamisítják?

Műanyag rizs? Még a rizset is hamisítják?

0

Sajnos igen...

Azt gon­dol­tad, hogy a rizst nem lehet ha­mi­sí­tani? De­hogy­nem! Saj­nos az utóbbi idő­ben már a már­kás ri­zsek­ben sem bíz­ha­tunk.Először csak rémhírnek tűnt, de most már egyre több bizonyíték van rá, hogy Ázsiában nemcsak a tojást, hanem a rizst is hamisítják. A műanyag rizst először, a hamis tojásokhoz hasonlóan, Kínában gyártották, de Indiában, Vietnamban és Indonéziában is hamar átvették,és  elérte Európát is.

.

A műanyag rizs alapanyaga krumpli, édesburgonya és szintetikus gyanta, így ha megesszük, szinte biztosan gyomorproblémáink lesznek, sőt, ha túl sokat eszünk belőle, akár mérgezés is előfordulhat.

Sajnos a hamis rizs ellen az sem csodafegyver, ha alaposan áttanulmányozzuk az áruk címkéjét, mert a gyanús összetevőket a hamisítók nemigen írják rá a címkére. És még a nagy márkák sem feltétlenül biztonságosak, mivel a műanyag rizst gyakran a rendes rizzsel keverve töltik a zacskókba.

De akkor hogyan kerülhetjük el a hamis rizst?

Mivel a hamis változat nagyon hasonlít az egészséges, valódi rizshez, nehéz észrevenni a turpisságot. Ránézésre főzve is olyan, mint a valódi, ám az ételeknek furcsa, szokatlan ízt ad. Magas hőmérsékletnek kitéve pedig a műanyag rizs ugyanúgy ég, mint más műanyag tárgyak. Vagyis érdemes a csomagból néhány szem rizst szárazon megpirítani egy serpenyőben – ha közülük pár meggyullad, akkor valószínűleg műanyag rizs is keveredett a csomagba.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!