Már biztos a bukás: Nem maradt német, aki támogatná Merkelt

Már biztos a bukás: Nem maradt német, aki támogatná Merkelt

0

A németek ellenzik, a bevándorlók támogatják Merkel politikáját A YouGov piackutató intézet felmérése szerint mára a német lakosság kétharmada...

A németek ellenzik, a bevándorlók támogatják Merkel politikáját

A YouGov piackutató intézet felmérése szerint mára a német lakosság kétharmada ellenzi a “befogadás politikáját”, amit Angela Merkel annak ellenére nem akar feladni, hogy ezzel lassan saját pártja bukását okozza.

A YouGov július végi mérése során a megk megkérdezettek 66%-a nem értett egyet a kancellár bevándorláspolitikájával, miközben mindössze a válaszadók 27%-a támogatta a Merkel által képviselt nézeteket. 2015 augusztusa óta ez a legalacsonyabb támogatottság: akkor még csak a megkérdezettek 51%-a mondta azt, hogy nem ért egyet a kancellár politikájával.

Angela Merkel mostanra láthatóan szembefordult a többségi német lakossággal, és a Németországban élő nem-európai migránsok érdekeit védelmezi a többségi lakossággal szemben. Németországban a lakosság több mint 20 százaléka bevándorlók leszármazottja – ennél alacsonyabb már aligha lehet a kancellár bevándorláspolitikájának támogatottsága, hiszen ezen a ponton már nem a németek jelentik a kancellárt támogató tömeget, hanem azok az emberek, akik maguk is – vagy felmenőik – bevándorlóként érkeztek Németországba.

“Meg tudjuk csinálni”

A YouGov felmérése július 26 és 29 közt készült. A mérés során azt kérdezték az emberektől: “Mi a véleménye Merkel kijelentéséről – ‘Meg tudjuk csinálni’ -, amit számos alkalommal elismételt már a nagy számú menekült befogadásával kapcsolatban?”

A közvélemény-kutatás eredményei alapján a németek ellenzik, a bevándorlók támogatják Merkel politikáját.

Forrás: meteon.org

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!