Korkedvezmény nyugdíj !ŐK LESZNEK RÁ JOGOSULTAK 2017-TŐL!

Korkedvezmény nyugdíj !ŐK LESZNEK RÁ JOGOSULTAK 2017-TŐL!

0

Korkedvezmény nyugdíj >> ŐK LESZNEK RÁ JOGOSULTAK 2017-TŐL! Korkedvezmény: ők mehetnek így nyugdíjba az idén A 2012 január 1-től érvényes...

Korkedvezmény nyugdíj >> ŐK LESZNEK RÁ JOGOSULTAK 2017-TŐL!

Korkedvezmény: ők mehetnek így nyugdíjba az idén

A 2012 január 1-től érvényes változtatásoknak köszönhetően már nem hatályosak a korkedvezményre vonatkozó előírások, azonban a szerzett jog alapján továbbra is lehet érvényesíteni az ilyen bónuszokat és időskori járandóságot kaphat a személy a nyugdíjkorhatár betöltése előtt.

2012. január 1-én történt a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer módosítása, ezt követően megszűnt az a lehetőség, hogy saját jogú nyugellátás megállapítható legyen az öregségi nyugdíjkorhatárt megelőzően. 2012. január 1-től kezdődően úgynevezett korhatár előtti ellátás megállapítására van lehetőség. Viszont egy nagyon szűk kör veheti valójában igénybe az ellátás megállapítását. 2012. évében, korlátozottan, kizárólag az 1952. évben született személyek, akik 2011. december 31-éig megszerezték a korábbi jogszabályok alapján a jogosultságot az ellátásra, valamint az 1953. évben született nők, és a korkedvezményt szerzett személyek vehették igénybe a korhatár előtti ellátást.

2016. évben tovább szűkült a jogosultak kak köre, kizárólag az 1953. évben született nők igényelhetik a korhatár előtti ellátást egészen a reájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig, és korhatár előtti ellátás megállapítására, a korkedvezményt szerzett személyek részére nyílik lehetőség.

Sok tízezer embert érint Magyarországon: ki mehet 2016-ban nyugdíjba?

2016-ban mehet nyugdíjba:
1) az 1953-ban született személy (aki még nem nyugdíjas)
2) az a hölgy, aki 2016-ban megszerzi a nők kedvezményes nyugdíjára való jogosultságát.

Az 1953-ban született évjárat tagjainak nyugdíjkorhatára 63 év, amit 2016-ban töltenek be, így az év folyamán, a 63. életévüket betöltve igényelhetik az öregségi nyugdíjukat (ha még nem nyugdíjasok).

Emellett 2016-ban is beadhatja a kedvezményes nyugdíja igénylését az a hölgy, aki 2016-ban teljesíti a nők kedvezményes nyugdíjára jogosító feltételeket (legalább 40 évi jogosultsági idő, amelyből – alapesetben – legalább 32 évet keresőtevékenységgel szerzett szolgálati idő tesz ki).

A nyugdíjhoz szükséges előfeltételek összefoglalása:

Mielőtt az öregségi teljes nyugdíj összegének meghatározására sor kerülhetne, a nyugdíjigénylőnek teljesítenie kell az öregségi nyugdíjra való jogosultság törvényi előfeltételeit, amelyek a következők:

(1) a nyugdíjigénylő a születési évének megfelelő öregséginyugdíj-korhatárt betöltötte ÉS

(2) legalább 20 év szolgálati idővel rendelkezik (résznyugdíjhoz legalább 15 év szolgálati idővel rendelkezik), ÉS

(3) azon a napon, amelytől kezdődően az öregségi teljes nyugdíjat megállapítják a részére, nem áll biztosítással járó jogviszonyban.

további információ:drfarkasandras.hu

Forrás : http://adozona.hu/

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!