Így lesz gyönyörű a muskátlid!

Így lesz gyönyörű a muskátlid!

0

Itt a nyár, neked is van muskátli az ablakodban? Cikkünkben megmutatjuk, hogy lesz virágözön belőle!

Sze­ret­néd, ha so­káig pom­pázna a mus­kátli az er­ké­lyen? Buja bok­rokra és sok vi­rágra vágysz? Meg­mu­tat­juk, ho­gyan gon­dozd a nö­vényt, hogy egész­sé­ges és me­se­szép le­gyen! Sokan küzdenek a muskátli gondozásával.Nehéz a nagyvárosban hasonló körülményeket teremteni a növényeknek, elég ha csak a légszennyezésre gondolunk. Azonban nem lehetetlen! Néhány tipp, hogy a legjobbat hozd ki a muskátliból!

 

1. Ültetés és tökéletes helyszín!

Erkélyládába vagy kaspóba kell átültetni a muskátlit miután megvetted, majd alaposan meg kell locsolni. Fontos a jó helyszín kiválasztása. A legjobb, ha nem éri egész nap tűző napsugár, mert kiég. Fényre viszont szüksége van, így az egész napi árnyék sem ideális.Olyan helyre tedd, ahol délig éri a napsütés.

2. Öntözés

Mielőtt meglocsolnád mindig hagyd teljesen kiszáradni a földet, és mindig hajnalban öntözd, mielőtt felkelne a nap, vagy nagyon erősen sütne. Az ültetés után egy hónappal már kezdheted adagolni a tápoldatod, akár hetente kétszer is, az öntözővízhez adagolva.

Így folyamatosan pótolod a növénynek az elhasznált tápanyagot és sokkal erősebb egészségesebb lesz, valamint ellenáll a betegségeknek is.

 

3. Szedd le az elszáradt virágokat!

Az elnyílt virágokat szedd le minden héten, így serkentheted az újak növekedését. Havonta egyszer, júniustól vágd vissza a muskátli hajtásait. Inkább legyen kisebb, de tele virággal, mint egy nagy bokor, amely szinte teljesen kopasz.

 

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!