GESZTI PÉTER KENDŐZETLENÜL BESZÉLT A HAZAI NYUGDÍJHELYZETRŐL! EZ SOKAKNÁL KI FOGJA VERNI A BIZTOSÍTÉKOT!

GESZTI PÉTER KENDŐZETLENÜL BESZÉLT A HAZAI NYUGDÍJHELYZETRŐL! EZ SOKAKNÁL KI FOGJA VERNI A BIZTOSÍTÉKOT!

Leplezetlenül őszintén beszélt a zeneszerző és marketingszakember nemrégiben a hazai nyugdíjhelyzetről. Sajnos ideje ráébrednünk egy nagyon fontos...

Leplezetlenül őszintén beszélt a zeneszerző és marketingszakember nemrégiben a hazai nyugdíjhelyzetről. Sajnos ideje ráébrednünk egy nagyon fontos dologra... a mostan rendszer el fog tűnni, méghozzá hamarosan!

A hazai nyugdíjrendszer még maximum 20-30 évig lesz fenntartható vélik a szakemberek, de hogy utána mi fog következni, arra nincs elképzelés. Erre lett volna jó anno a magánnyugdíj, de mióta elvették és "hasznosabb" célokra költötte az állam, azok, akik most a harmincas éveikben járnak magukról kell majd, hogy gondoskodjanak. Sőt már most el kell kezdeniük! Tudomásul kell venni, hogy nem lesz elég járulékfizető a mostani szintekhez hasonló nyugdíjak kifizetésére. És a mostani szint is nagyon alacsonyan van legtöbb esetben!

“Nyugdíjra senki nem számíthat MagyaMagyarországon” – vallja Geszti Péter. Ő már régóta takarékoskodik idős napjaira. Sajnos csak kevesen vannak ezzel ugyanígy. Felmérések szerint csupán minden harmadik magyar spórol a nyugdíjára –írja a penzcentrum.hu 

“Ha nem gondoskodsz előre magadról, nem vagyok benne biztos, hogy más segíteni fog neked. A legjobb, ha az öngondoskodást komolyan veszed. Ebben nem vagyunk általában jók társadalmi szinten más országokhoz képest, de szerintem elég kemény idők jönnek majd. Én előtakarékoskodásban vagyok hosszú évek óta, mert azt gondolom, hogy nyugdíjra senki nem számíthat Magyarországon” - mondta.

Persze szép szavak ezek, de felmerül a kérdés: miből takarékoskodjunk? A magyar felnőtt lakosság több, mint 60 százaléka él hónapról hónapra. És bizony a végén hiába kellene csak egy 10 ezrest félretenni, egyszerűen nem megy! Sajnos mi nem vagyunk Geszti Péterek, de a szavain ettől még érdemes elgondolkodni!

Egyetértesz vele? Akkor oszd meg ismerőseiddel is!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

Forrás: www.napjaink.org

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!