Ezt kell tenned, ha meg akarod gyökereztetni az ajándékba kapott rózsát!

Ezt kell tenned, ha meg akarod gyökereztetni az ajándékba kapott rózsát!

0

Ha szeretjük a rózsákat, most egy remek hír következik, mert megtudhatjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy kedvenc virágunk gyökeret eresszen, hogy...

Ha szeretjük a rózsákat, most egy remek hír következik, mert megtudhatjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy kedvenc virágunk gyökeret eresszen, hogy ezáltal szaporítható legyen. Fontos, hogy most, a hideg, hűvös időben próbáljuk ki a módszert, mert ez az időszak kedvez a gyökereztetésnek.

 

A legfontosabb lépés tehát a rózsa meggyökerezésének serkentése. Ehhez azt kell tennünk, hogy a rózsa szárának alsó felét levágjuk – kb. 25 cm-t -, és a kapott szár felső részének végét belemártjuk viaszba, ami megakadályozza az oxidációt.

Ha ez megvan, alkalmazzuk az alábbi 3 módszszer egyikét!

1. Egy liter vízbe oldjunk fel 100 mg élesztőt, majd a rózsa szárát ebbe a keverékbe tároljuk 24 napig.

A szár ⅓-a kell beleérjen az élesztős lében. Másnap mossuk le meleg vízzel a rózsa szárat, majd tegyük bele egy vízzel teli edénybe, hogy a víz már félig ellepje a szárat. Ezután már csak várnunk kell, míg megjelennek a gyökerek, de addig is vigyázzunk, hogy a víz szintje ne csökkenjen le, és továbbra is félig legyen beborítva a szár.

2. Egy kiskanál mézet oldjunk fel egy liter vízben, majd a szár ⅓-át tegyük bele 12 órára. Másnap tegyük bele egy vízzel teli edénybe, amely félig beborítja a szárat.

3. Tegyünk bele annyi vízbe, amennyi félig ellepi a rózsa szárát 10 csepp friss aloe vera levet, amely serkenti a gyökerezést. Vigyázzunk, hogy ne párologjon el sok víz, mindig annyit töltsünk vissza, hogy félig lepje el a szárat. 10 nap múlva ismét cseppenthetünk bele a vízbe 10 csepp aloe vera levet.

Ha meggyökerezett a szár, ültessük ki cserépbe, kerti földbe, majd ha megerősödött, mehet ki a szabadba.

Forrás: filantropikum.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!