Ennyi lesz a nyugdíjminimum 2017-ben…. – nagyon sok ellátás összeg függ tőle!

Ennyi lesz a nyugdíjminimum 2017-ben…. – nagyon sok ellátás összeg függ tőle!

0

Öregségi nyugdíjminimum 2017 – rengeteg ellátást befolyásol! Ennyi lesz a nyugdíjminimum 2017-ben…. Nyugdíjminimum 2017 – 28,500 ft : 1 forinttal...

Öregségi nyugdíjminimum 2017 – rengeteg ellátást befolyásol!

Ennyi lesz a nyugdíjminimum 2017-ben….

Nyugdíjminimum 2017 – 28,500 ft : 1 forinttal sem nőtt a nyugdíjminimum 2008 óta…..

Most van nyolcadik éve, hogy egyetlen filléérrel sem emelkedik nyugdíjminimum. A „befagyasztott” alapellátás mellett a magánnyugdíjak államosítása, a korhatár fokozatos emelése, az indexálás átalakítása és a korhatár alatti ellátások megszüntetése is jelentősen hozzájárul a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlyban tartásához, bár erről rendre ügyesen elterelik a figyelmet a nyugdíjemeléssel.

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege, közismert nevén a nyugdíjminimum 2008. január 1. óta változatlanul 28500 forint Magyarországon. Előtte minden évben emelték az összegét, leginkább az inflációval megegyező mértékben. Nyolc éve azonban egyetlen egyszer sem határozott emeléséről az Országgyűlés, nem véletlenül: nem csak a nyugellátás, de számos szociális ellátás igénybe vétele, illetve összege is a nyugdíjminimumhoz igazodik, így a rendszeres szociális segély vagy a gyermekvédelmi támogatás.

A kormány a nyugdíjminimum kvázi befagyasztásával jelentős összegeket spórol a költségvetésnek. De több más intézkedés is hozzájárult a Nyugdíjbiztosítási Alap mesterséges egyensúlyban tartásához.

Az öregségi nyugdíjminimum 2017- ben is rengeteg egyéb ellátást befolyásol, többek között a gyes és a gyet összege is minden évben megegyezik az öregségi nyugdíj legkisebb összegével.

Az öregségi nyugdíjminimum 2017- ben azokat érinti, akiknek az átlagkeresete és a befizetett járulékai csekély mértékűek voltak.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!