A párt élve eltemették. 2800 évvel később felfedezik a sírjukat és az egész világ megdöbben.

A párt élve eltemették. 2800 évvel később felfedezik a sírjukat és az egész világ megdöbben.

0

1972-ben, az Irán észak-nyugati részén fekvő Teppe Hasanlu régészeti ásatáson olyan dolgokat fedeztek fel, mely igazi megdöbbenést keltett...

1972-ben, az Irán észak-nyugati részén fekvő Teppe Hasanlu régészeti ásatáson olyan dolgokat fedeztek fel, mely igazi megdöbbenést keltett világszerte.

Találtak egy olyan sírt, melybe két ember volt eltemetve. De nem ez volt az igazi hír.  A különlegesség az, hogy 2800 éves csontvázakról volt szó. Illetve az, hogy a Rarehistoricalphotos oldal szerint ez egy pár volt, akik a háború idején búvóhelyre menekültek.

Mikor tűzvész ütött ki a városban, ahol ez a két ember lakott, egy föld alatti bunkerban kerestek menedéket. De nem bizonyult biztonságosnak ez a hely, mert a két embert így élve eltemették.

De miért lett ez a régészeti felfedezés világszerte olyan ismert? Mikor kiásták a csontvázakat, azok pontosan olyan pozícióban voltak mint haláluk idején. A férfi és a nő életük utolsó másodpercében még megcsókolta egymást, a férfi pedig vigasztalóan a nő köré fonta karját.

GROOVYHISTORIAN(TWITTER)

Ez a pár 1972 óta ismert a világon, “A szerelmesek” vagy a “Hasanlu szerelmesek” néven. Biztos hogy szerelmesek voltak, hiszen utolsó lélegzetvételüknél is szeretettel átölelték és megcsókolták egymást. Ezzel a szerelem szobraivá váltak.

Kérjük, ossza meg ezt a különleges szerelmi fotót a barátaival, ha Önnek is tetszik!

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!